Bir ülke daha DeepSeek’i yasakladı: Veriler TikTok’a aktarıldı

Güney Kore hükümeti, Çinli AI laboratuvarı DeepSeek’in popüler uygulamasının, yerel uygulama mağazalarından indirilmesini geçici olarak yasakladı.

Bu karar, kullanıcı verilerinin işlenmesi ve toplanması konusundaki endişeler nedeniyle alındı.

DeepSeek Nedir?

DeepSeek, yapay zeka teknolojisi kullanarak, kullanıcıların çeşitli verilerini analiz eden ve bu verileri, kullanıcı deneyimini geliştirmek amacıyla işleyen bir uygulamadır.

Veriler TikTok’a Aktarıldı

Güney Kore Kişisel Bilgi Koruma Komisyonu (PIPC), yaptığı soruşturma sonucunda DeepSeek’in kullanıcı verilerini TikTok’un ana şirketi ByteDance’e gönderdiğini tespit etti.

Güney Kore’nin Kararı

PIPC, DeepSeek’in Kore gizlilik yasalarına uymadığı ve kullanıcı verilerini korumak için yeterli önlemleri almadığı gerekçesiyle uygulamanın indirilmesini yasakladı. Komisyon, DeepSeek’in gerekli değişiklikleri yaparak gizlilik yasalarına uyum sağlaması durumunda tekrar indirilebilir olacağını belirtti.

DeepSeek yetkilileri, Güney Kore’deki yöneticileriyle işbirliği yaparak gerekli değişiklikleri yapacaklarını ve uygulamanın tekrar indirilebilir hale gelmesini sağlayacaklarını açıkladı. Bu süreçte, kullanıcı verilerinin korunması ve gizlilik ihlallerinin önlenmesi için ek önlemler alınacağı belirtildi.

DeepSeek Hangi Ülkelerde Engellendi?

Güney Kore, DeepSeek AI uygulamasına temkinli yaklaşan tek ülke değil. Avustralya, ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle DeepSeek’in devlet personeli tarafından kullanımını kısıtladı. İtalya’da DeepSeek’in chatbot’u kullanılamazken, Tayvan’da uygulama tamamen yasaklandı.

Related Posts

Elon Musk OpenAI davasından vazgeçmiyor

Yapay zekâ alanında dünyanın en çok konuşulan şirketlerinden biri olan ve ChatGPT’yi de geliştiren OpenAI, geçtiğimiz günlerde şirket yapısında köklü bir değişikliğe gitme kararını açıkladı. Kâr amacı güden bir şirkete dönüşme planlarını yumuşatarak, kamu yararı odaklı bir şirket modeline geçeceklerini duyuran OpenAI, bu yeni yapıda ana kontrolün hâlâ kâr amacı gütmeyen ana kuruluşta kalacağını belirtti. Ancak Elon Musk, bu açıklamaya rağmen şirketi dava etmekten geri adım atmıyor.

Milyonlarca kişi tarafından kullanılan uygulama, önemli bir özelliğini kapatıyor

Dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından kimlik doğrulama ve parola yönetimi için tercih edilen Microsoft Authenticator, yaz aylarında parola saklama ve otomatik doldurma özelliklerini aşamalı olarak devre dışı bırakacak.

Uzayda kural dışı hareket, Gaia’dan tarihi keşif: Samanyolu’ndaki Ophion Yıldız Ailesi binlerce parçaya ayrıldı

Avrupa Uzay Ajansı’nın Gaia teleskobu, beklenmedik şekilde dağılmakta olan 1.000’den fazla genç yıldızdan oluşan “Ophion” ailesini ortaya çıkardı. Bilim dünyası şaşkın.

Düzenli olarak yaptığınız bu hata sayısız bitki ve hayvanı öldürüyor

Evde kullandığınız bir kalem pil ya da cep telefonunuzun eski bataryası… Ömrünü tamamladıktan sonra çöp kutusuna attığınız bu küçük atıklar, doğada yıllarca çözünmeden kalıyor ve sessiz birer katile dönüşüyor.

iQOO Neo 10 için geri sayım: Batarya özellikleri ortaya çıktı!

iQOO, ürün yelpazesini genişletmek için çalışmalarına devam ediyor. Çinli marka bu kapsamda çok yakında Neo 10 modelini tanıtacak. Son gelişmeler, akıllı telefonun tanıtım öncesi önemli bir eşiği aştığını gözler önüne seriyor. İşte ayrıntılar! iQOO …

Servisler bölümü Apple’ın en kârlı bölümü haline geldi

Yılın ikinci çeyreğinde rekor gelir elde eden ve brüt kâr marjını da rekor seviyeye çıkaran Apple’ın bilançolarındaki en dikkat çekici kısım şüphesiz Servisler bölümü oldu. Bağımsız bir bölüm haline geldikten sonra Servisler yükseliş ivmesini hiç …