Covid-19 test kitleri ile başarı yakalamıştı… Türkiye’nin dev tıbbi malzeme firması mali darboğazda!

İzmir’in Menderes ilçesinde faaliyet gösteren Türklab, mali darboğazdan çıkamıyor

İzmir’in Menderes ilçesinde bulunan İTOB Organize Sanayi Bölgesi’nde 27 yıldır faaliyet gösteren Türklab, mali zorluklarla karşı karşıya kaldı. Şirket, borç yapılandırması için İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurdu. Bu süreçte Şahin Yağlıdere ve Kartal Yağlıdere tarafından sahibi olan Türklab Tıbbi Malzemeler, S.K. Teknoloji Araştırma Geliştirme ve Farlab İlaç Özel Sağlık Hizmetleri şirketleri için üç aylık geçici mühlet kararı alındı. 8 Nisan tarihinden itibaren geçerli olacak olan bu karar, şirketlerin konkordato sürecini sağlıklı bir şekilde yürütebilmesi için alındı.

Hatice Karpuzoğlu ve Hukukçu Doç. Dr. Bilgehan Yeşilova, Türklab ve bağlı şirketlerin geçici konkordato sürecini denetlemek üzere geçici konkordato komiseri olarak atandı.Şirketin geleceği için kritik bir durum olan duruşma, geçici mühletin dolacağı 8 Temmuz tarihinde gerçekleşecek.

Firma, gebelik testi üretimiyle sektöre giriş yaptı

Türklab, 1996 yılında İzmir’de Labmen adıyla kuruldu. Daha sonra Türklab adını alan firma, ilk olarak gebelik testi üretimiyle sektöre adım attı. 2001 yılında Kartal Yağlıdere tarafından devralınan şirket, kısa sürede sektörde önemli bir konuma geldi. Firma, 2000’lerde Almanya’daki bir ilaç firması ile işbirliği yaparak ilk uluslararası satışını gerçekleştirdi. 2008 yılında üretim kapasitesini artıran Türklab, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne taşındı ve üretim alanını genişletti. Şirket, 2014 yılında modern teknolojilere yatırım yaparak büyümeye devam etti.

Pandemi döneminin başarılı oyuncusu

Covid-19 pandemisi sırasında, yerli antikor kullanarak ürettiği test kitlerini yurt dışına satan Türklab, küresel bir aktör haline geldi. Şirket, pandemi sürecinde başarılı bir performans sergileyerek uluslararası alanda tanınmış bir marka haline geldi.

Related Posts

Ahmet Bolat’tan Yeni Zelanda’ya uçuş müjdesi

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve ülkeye THY uçuşlarının başlaması için gerekli çalışmaları yaptıklarını açıkladı.

Elektrik dağıtım şirketleri yeni yatırım dönemine hazırlanıyor

Elektrik dağıtım sektöründe 2026-2030 yıllarını kapsayacak 5 yıllık tarife dönemi hazırlıkları hız kazanırken şirketler reel yatırım teklifiyle sürece girmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

‘TÜGİAD Çin’de işi kolaylaştıracak’

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) yurt dışındaki ilk şubesini Pekin’de açtı. Türk iş insanlarına Çin pazarına girişte destek verecek TÜGİAD China Center’in açılışına G20 ülkelerinin önde gelen gençlik örgütlerinin başkan ve yöneticileri de katılarak destek verdi.

İmamoğlu soruşturması Merkez’e pahalıya patladı: Rezervler 5 haftadır aralıksız geriliyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 18 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 931 milyon dolar azalışla 146 milyar 557 milyon dolara geriledi.

Trump’ın ticaret savaşları Almanya’yı vurdu: İhracat beklentisi 5 yılın dibinde

Almanya’da şirketlerin ihracat beklentisi, ABD Başkanı Donald Trump’ın ithalata getirdiği cezai vergilerin etkisiyle Nisan ayında son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi. Ekonomistler, korumacı politikaların Alman ekonomisinde kalıcı zayıflığa yol açabileceği uyarısında bulunuyor.

Çiftçilere 6,7 milyar liralık destek ödemesi bugün yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 6 milyar 669 milyon 644 bin 111 lira destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir