İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörü, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak: Teknoloji üretmek gerek

İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörü: Sağlık Teknolojilerinde Bağımsız Olmalıyız

İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörü, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, sağlık teknolojileri alanında daha fazla gelişimin önemine vurgu yaparak, yurtdışına bağımlı olmanın gerekliliğini ortaya koyuyor. Kendi teknolojilerimizi üreterek dışa bağımlılıktan kurtulmalı ve bu alanda yatırımın artırılması, bilimsel araştırmaların desteklenmesi ve nitelikli uzmanların yetiştirilmesi gerektiğini belirtiyor.

İstanbul Atlas Üniversitesi: Yenilikçi ve Küresel Ölçekte Tanınan Bir Üniversite

2018 yılında akademik yolculuğuna başlayan İstanbul Atlas Üniversitesi, sağlık teknolojileri alanında liderlik sağlayarak öne çıkmayı hedefliyor. Sağlık teknolojileri ve mühendislik alanlarında uzmanlaşan üniversite, bölgesel ihtiyaçlara odaklanarak benzersiz bir yapıya sahip.

Üniversitede 6 fakülte, 28 lisans, 29 lisansüstü ve 3 doktora programı bulunmaktadır. 13 programın yer aldığı Meslek Yüksekokulu, 2024 yılı itibarıyla 8,444 öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır.

Üniversite, “Kelebek etkisi” sloganıyla sağlık teknolojileri, nöroteknoloji, nörobilim ve yapay zekâ gibi geleceğin alanlarına odaklanarak fark yaratan projelere imza atmayı amaçlamaktadır.

Gençlerin Sağlık Alanında Eğitim Talebi Artıyor

Her geçen yıl gençlerin sağlık alanındaki mesleklere ilgi gösterdiğini belirten Prof. Kocabıçak, artan nüfus ve yaşlanan nüfusun sağlık personeline olan ihtiyacı artırarak sağlık alanındaki mesleklerin talep göreceğini ifade etmektedir.

Sağlık Alanında Gelişim İçin Teknoloji ve Ürünlerimizi Üretmeliyiz

Eğitim kalitesinin genel anlamda iyi olduğunu belirten Prof. Kocabıçak, sağlık teknolojileri alanında dışa bağımlılıktan kurtulmak için yerli üretim ve yatırımın artırılması gerektiğini vurgulamaktadır. Bilimsel araştırmaların desteklenmesi ve nitelikli uzmanların yetiştirilmesi, sağlık teknolojilerinde bağımsızlığın sağlanması için önemli adımlardır.

Yurtdışına Göçün Pozitif Etkileri Olabilir

Yurtdışında çalışan sağlık personelinin küresel deneyim ve bilgi paylaşımı açısından önemli bir role sahip olduğunu belirten Prof. Kocabıçak, bu durumun sağlık sisteminin gelişimine ve kalitesinin artırılmasına katkı sağlayabileceğini ifade etmektedir.

Sağlık Alanında Mesleklerin Evrimi

Gelecekte robotik cerrahinin daha fazla gelişeceğini ve sağlık alanındaki mesleklerin teknolojik yeniliklerle evrileceğini belirten Prof. Kocabıçak, sağlık çalışanlarının sürekli olarak kendilerini geliştirmeleri gerektiğini vurgulamaktadır.

Related Posts

Murat Gülibrahimoğlu kimdir? İBB soruşturması kapsamında mal varlığına el konuldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında firari şüpheli Murat Gülibrahimoğlu’nun mal varlığına el konuldu. Murat Gülibrahimoğlu kimdir? sorusu da bu gelişmeyle birlikte araştırılmaya başlandı. Soruşturma kapsamında şüpheli Murat Gülibrahimoğlu’nun suçtan elde ettiği geliri, kendi hesapları ile birinci ve ikinci derece yakınlarının hesaplarında bulundurduğu tespit edildi. Peki, Murat Gülibrahimoğlu kimdir? İBB soruşturmasında neden hedefte?

Anneler Günü’ne kaç gün kaldı 2025? | Bu sene Anneler Günü ne zaman, hangi gün, Mayıs’ın kaçı? Bu pazar Anneler Günü mü?

Mayıs ayının gelmesiyle Anneler Günü 2025 tarihi için geri sayım başladı. Evlatlarını yetiştirirken hiçbir fedakarlıktan çekinmeyen ve onlara derin sevgi besleyen anneler için, Anneler Günü büyük önem taşıyor. Şimdiden alışveriş yapmaya başlayanlar, bir yandan da Anneler Günü’ne kaç gün kaldı? sorusuna yanıt arıyorlar. Öte yandan Anneler Günü hediye önerileri de gündeme gelen bir diğer konu oldu. Dünya’da farklı günlerde kutlanan Anneler Günü en yaygın şekliyle Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanıyor. Peki, bu sene Anneler Günü ne zaman, Mayıs’ın kaçında? Anneler Günü hangi gün, bu pazar mı? İşte, 2025 Anneler Günü tarihi ve hediye önerileri hakkında bilgiler.

2025-ALES/2 başvuruları başladı mı? 2025-ALES/2 ne zaman? 2025-ALES/2 başvurusu nasıl yapılır?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek 2025-ALES/2 sınavı için geri sayım başladı. Peki, 2025-ALES/2 başvuruları başladı mı? 2025-ALES/2 ne zaman? 2025-ALES/2 başvuruları nasıl yapılır?

HAVA DURUMU TAHMİNLERİ İL İL | Yarın (6 Mayıs Salı) hava nasıl olacak? İstanbul’da yağmur var mı? Meteoroloji duyurdu: Sıcaklıklar artacak!

Son dakika hava durumu tahminleri il il Meteoroloji tarafından yayınlandı. Yeni haftada sıcaklıklar başta İstanbul olmak üzere yurt genelinde artmaya başlarken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya sağanak uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu değerlendirmelerine göre yarın Ankara, Kırıkkale ve Çankırı çevreleri, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Karadeniz’in, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğu kesimlerinde sağanak yağış görülecek. Hava sıcaklığının yurt genelinde artmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Peki, yarın hava nasıl olacak, İstanbul’da yağmur var mı? İşte, il il 6 Mayıs hava durumu raporu.

HIDIRELLEZ GÜL AĞACI RİTÜELİ YAPIMI: Hıdırellez’de gül ağacına dilek nasıl dilenir, ne zaman, saat kaçta gömülür? Gül ağacı yoksa ne yapılır? Hıdırellez sabahı neler yapılır, dilekler yakılır mı?

Hıdırellez gül ağacı ritüeli, en bilinen dilek dileme yöntemleri arasında yer alıyor. Tabiatın canlanmasını, toprağın bereketlenmesini, dertlerden kurtulunmasını ve Hızır ile İlyas peygamberlerin buluşmasını simgeleyen “Hıdırellez”, binlerce yıldır farklı gelenek ve inanışlarla yaşatılıyor. Baharı müjdeleyen Hıdrellez’de çeşitli dilekler dilenecek. 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece kutlanan bu gecede en yaygın bilinen dilek yöntemlerinden biri de istenen dilekleri kağıda çizerek gül ağacının altına kağıt gömülmesi olarak yer alıyor. Geçmişten bugüne, gül fidanına dilek bağlama ritüeli, akşam saatlerinde yapılıyor. Öte yandan vatandaşlar Hıdırellez’de gül ağacı yoksa ne yapılır? sorusuna da yanıt arıyor. Peki, Hıdırellez’de gül ağacına dilek nasıl dilenir, ritüel ne zaman, yapılır saat kaçta? İşte, Hıdırellez sabahı yapılacaklar ve gül ağacına dilek kağıdı gömme ile ilgili detaylar.

Trafik Haftası 2025 ne zaman, bu hafta mı kutlanıyor? Trafik Haftası mesajları ve etkinlikleri!

Türkiye’de trafik güvenliği ve ilk yardım farkındalığını artırmak amacıyla her yıl düzenlenen Trafik ve İlk Yardım Haftası, 2025 yılında da Mayıs ayında çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Trafik kazalarının önlenmesi, kurallara uyumun teşvik edilmesi ve ilk yardım bilgisinin yaygınlaştırılması hedefiyle gerçekleşen bu özel hafta, hem sürücüler hem de yayalar için hayati öneme sahip. Peki, Trafik Haftası 2025 ne zaman kutlanacak, etkinlikleri neler? İşte Trafik Haftası mesajları ve sözleri 2025!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir