Karın Şişliği Nasıl Geçer?

Karın Şişkinliğine 7 Doğal Çözüm

Aşırı gaz birikimi, sıvı toplanması veya bağırsakların genişlemesi gibi nedenlerle oluşan karın şişkinliği, günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir. Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, karın şişkinliği için 7 kolay öneride bulundu.

Hazımsızlık ve Şişkinlik

Hazımsızlık ve şişkinliği doğal yollarla gidermek mümkün olabilir. Ancak, devam eden rahatsızlıklarda mutlaka bir sağlık merkezine başvurulmalıdır. Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, karın şişkinliğinin nedenini belirlemek için uzman desteğinin önemine dikkat çekiyor.

Sıcak Su Torbası Şikayetleri Azaltabilir

Karın şişkinliğine karşı uygulanan tedavi planı, kişinin tanısına göre belirlenir. Beslenme uzmanı Derya Eren, sindirim sistemini olumlu etkileyecek basit yöntemlerin, karın şişkinliği yaşayan kişilere kolaylık sağlayabileceğini belirtiyor.

Stres Sindirim Sistemine İyi Gelmiyor

Doğal olarak sindirimi zor besinlerde gaz miktarı artabilir ve bu durum karın şişkinliğine yol açabilir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Eren, sindirim problemlerinin yanı sıra stresin de karın şişkinliğine neden olabileceğini vurguluyor.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren’in önerileri şöyle:

  1. FODMAP içeren karbonhidratlardan kaçınarak düşük FODMAP diyetine geçmek,
  2. Probiyotik içeren gıdaları tüketmek fakat dozunda olmaya dikkat etmek,
  3. Besinleri yavaş ve düzenli şekilde çiğnemek,
  4. Küçük porsiyonlar halinde sık öğünler tüketmek,
  5. Düzenli egzersiz yapmak ve stresi kontrol altında tutmak,
  6. Sindirime iyi gelen bitki çaylarını tercih etmek.

Related Posts

Uzman isim uyardı: Kenede erken ve doğru müdahale, bulaş riskini azaltıyor

İstanbul Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Bozkurt, kenelerin yol açtığı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ve Lyme hastalıklarına erken müdahalenin önemli olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığından güvenli tatil için plajlara yakın takip

Sağlık Bakanlığı, plajlar ile göl ve deniz kıyılarında su kalitesini izlemek amacıyla 35 ilde 1700’e yakın noktada düzenli numune alarak mikrobiyolojik analiz yapıyor.

Cilt sağlığı için doğal kolajen desteği sağlıyor! Günde 15-20 gram tüketilmeli

Tahinin, çinko gibi mineraller açısından zengin olduğunu kaydeden Prof. Dr. Muhsin Konuk, susamdan elde edilen tahinin, içerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde cildin en önemli yapı taşı olan kolajen üretimini doğal yollarla desteklediğini anlattı.

Sağlık emekçisini bayramda bedava çalıştırma formülü: ‘Emeğe yapılan açık bir haksızlık’

Sağlık çalışanlarına normal mesai tamamlanmadan yapılan bayram çalışmaları için herhangi bir ek ücret ödenmediğine dikkat çeken SAHADER Başkan Yardımcısı Filiz Aksu, “Emekçinin emeğine yapılan açık bir haksızlıktır” diye konuştu.

Türkiye’de 1 milyon kişi ölçüldü: Fazla kilo ve obezite oranları açıklandı

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa’ kampanyası kapsamında 10-23 Mayıs tarihlerinde Türkiye genelinde 1 milyon 143 bin 189 kişinin boy-kilo ölçümünün gerçekleştirildiğini ve 673 bin 25 kişinin vücut kitle indeksi (VKİ) derecelendirmesinde ‘normal’ aralığında olmadığını duyurdu.

20’li yaşlarda kanser tehlikesi: Bu belirtileri göz ardı etmeyin

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Melih Şimşek, son yıllarda genç yaş grubunda meme, kolorektal, pankreas ve testis kanseri vakalarının arttığını belirtti. Özellikle ailede kanser öyküsü bulunan bireylerde, tarama ve kontrol süreçlerinin erken yaşta başlaması gerektiğini vurgulayan uzman, düzenli takiplerin hayat kurtardığını söyledi.