Kaygı, stres, özsaygı ve özgüven kaybı! Teknolojinin bedeli psikolojik sorunlar mı?

Post-Luddism ve Psikolojik Sorunlar

Teknolojinin hızla ilerlemesi ve yapay zekanın günlük yaşamımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmesinin, iş dünyasında önemli değişikliklere yol açtığını hatırlatan Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, bu değişikliklerin bazı bireylerde işlerini kaybetme korkusuna neden olabileceğini belirtti. Yapay zeka nedeniyle işini kaybetme korkusunun, Post-Luddism olarak adlandırılan durumun sadece ekonomik güvenceyi tehdit etmekle kalmayıp aynı zamanda bireyin psikolojik sağlığını da olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti. Taşkın, belirsizlik ve teknolojinin gerisinde kalma kaygısı ile yetersizlik hissine sahip olabileceğini ve teknolojinin gelişmesiyle kişilerde bazı semptomların ortaya çıkabileceğini söyledi.

Post-Luddism Belirtileri ve Etkileri

Kaygı ve stres, özsaygı ve özgüven kaybı, gelecek kaygısı ve belirsizlik gibi semptomların Post-Luddism’e işaret ettiğini aktaran Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, iş kaybetme korkusunun kaygı ve strese neden olabileceğini ifade etti. İş güvencesinin azalmasının bireyin kendini değersiz hissettirebileceğini ve uzun vadede ciddi psikolojik sorunlara yol açabileceğini belirtti. Kaygının artmasıyla iş performansı ve yaşam kalitesinin olumsuz etkilenmesinin yanı sıra işini kaybetme korkusunun bireyin özsaygı ve özgüveninde düşüşe neden olabileceğini vurguladı.

Değişikliklere Uyum Sağlamak Önemli

Related Posts

Sağlık Bakanlığından güvenli tatil için plajlara yakın takip

Sağlık Bakanlığı, plajlar ile göl ve deniz kıyılarında su kalitesini izlemek amacıyla 35 ilde 1700’e yakın noktada düzenli numune alarak mikrobiyolojik analiz yapıyor.

Cilt sağlığı için doğal kolajen desteği sağlıyor! Günde 15-20 gram tüketilmeli

Tahinin, çinko gibi mineraller açısından zengin olduğunu kaydeden Prof. Dr. Muhsin Konuk, susamdan elde edilen tahinin, içerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde cildin en önemli yapı taşı olan kolajen üretimini doğal yollarla desteklediğini anlattı.

Sağlık emekçisini bayramda bedava çalıştırma formülü: ‘Emeğe yapılan açık bir haksızlık’

Sağlık çalışanlarına normal mesai tamamlanmadan yapılan bayram çalışmaları için herhangi bir ek ücret ödenmediğine dikkat çeken SAHADER Başkan Yardımcısı Filiz Aksu, “Emekçinin emeğine yapılan açık bir haksızlıktır” diye konuştu.

Türkiye’de 1 milyon kişi ölçüldü: Fazla kilo ve obezite oranları açıklandı

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa’ kampanyası kapsamında 10-23 Mayıs tarihlerinde Türkiye genelinde 1 milyon 143 bin 189 kişinin boy-kilo ölçümünün gerçekleştirildiğini ve 673 bin 25 kişinin vücut kitle indeksi (VKİ) derecelendirmesinde ‘normal’ aralığında olmadığını duyurdu.

20’li yaşlarda kanser tehlikesi: Bu belirtileri göz ardı etmeyin

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Melih Şimşek, son yıllarda genç yaş grubunda meme, kolorektal, pankreas ve testis kanseri vakalarının arttığını belirtti. Özellikle ailede kanser öyküsü bulunan bireylerde, tarama ve kontrol süreçlerinin erken yaşta başlaması gerektiğini vurgulayan uzman, düzenli takiplerin hayat kurtardığını söyledi.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.