Müsilaj krizinden hatırlanan BAGFAŞ’a 1 milyon 300 bin lira para cezası

Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. (BAGFAŞ), çevreyi kirlettiği gerekçesiyle 1 milyon 337 bin 354 TL ceza aldı. Bakanlık tarafından yapılan denetimlerde fabrikada emisyon salınımında ciddi uygunsuzluklar tespit edildi. Deniz ve hava kirliliğine neden olmaya devam eden fabrikanın denetimlerinin süreceği bildirildi.

FABRİKAYA 1 MİLYON LİRADAN FAZLA CEZA

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde faaliyet gösteren Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. (BAGFAŞ), çevreyi kirletmeye devam ettiği gerekçesiyle 1 milyon 337 bin 354 TL idari para cezasına çarptırıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Balıkesir İl Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerde, fabrikanın emisyon salınımında ciddi uygunsuzluklar tespit edildi.

FABRİKA, MÜSİLAJ KRİZİNDEN HATIRLANIYOR

Denetimlerin süreceği belirtilirken, fabrikanın deniz kirliliği konusunda da tehlike oluşturmayı sürdürdüğü ifade edildi. Özellikle müsilaj krizi döneminde Marmara Denizi’ne saldığı atıklarla gündeme gelen BAGFAŞ, sanayi atıklarının denize deşarj edilmesi konusunda yine mercek altında. Fabrikanın denize bırakılan atıkları, su ekosistemini ve biyolojik çeşitliliği tehdit ediyor.

DAHA ÖNCE FAALİYETLERİ DURDURULMUŞTU

Daha önce defalarca gündeme gelen kirlilik sorununa rağmen, yapılan denetimler fabrika faaliyetlerinin çevreyi olumsuz etkilemeye devam ettiğini ortaya koydu. BAGFAŞ, Haziran 2021’de Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında yapılan incelemeler sonrası çevre yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle kapatılmıştı. Ancak geçen süre zarfında fabrika, hava ve deniz kirliliği konusundaki sorunlarını çözmek yerine, yeni cezalarla gündeme gelmeye devam ediyor.

Deniz kirliliğinin yanı sıra, fabrikanın bacalarından yükselen sarı, gri ve siyah dumanlar çevre açısından bir başka tehdit unsuru olmaya devam ediyor. Kimyasal içerikli olduğu öne sürülen bu dumanlar havadaki kirliliği artırırken, bölgedeki ekosisteme zarar veriyor.Denetimlerin süreceği belirtilirken, Marmara Denizi’nin geleceği için daha sıkı önlemler alınması gerekip gerekmediği sorusu bir kez daha gündeme geldi.

Related Posts

Türk deri devi iflasın pençesinde. Borcu dudak uçuklattı

Zeytinburnu merkezli Volder Deri, 429 milyon TL borçla konkordato talep etti. Rusya-Ukrayna savaşı ve ekonomik kriz, deri sektörünün devini zora soktu. Mahkeme, şirkete üç ay mühlet verdi. İstanbul Zeytinburnu’nda faaliyet gösteren deri …

Türkiye’nin köklü tersanesi icradan satışa çıktı

Temeli 1971’de atılan, 2016’da girdiği mali darboğazı aşamayarak iflası istenen yarım asırlık Çiçek Tersanesi, icradan satışa çıktı. Tuzla’daki tersanede Atatürk’ün tarihe geçen ‘Geldikleri gibi giderler’ dediği anın tanığı Kartal İstimbotu da restore edilmişti.

‘Enerji tasarrufu yalıtımla başlıyor’

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK) doğal gaz toptan satış fiyatlarında bütçe hedefleri doğrultusunda güncellemeye giderek; sanayi tüketicileri için yüzde 7.86, konut tüketicileri için ise yüzde 24.6 oranında artışa gittiğini duyurmuştu.

Temmuz ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Temmuz ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarının ödenmeye başlandığını duyurdu. Bakan Göktaş, toplam 6,2 milyar liralık ödemenin hesaplara aktarılacağını açıkladı. 6,2 MİLYAR LİRALIK ÖDEME …

ABD Hazine Bakanı: Fed başkanlığı için bir çok aday var!

ABD Maliye Bakanı Bessent, faiz indirimi ve Fed başkanlığı hakkında açıklama yaptı. Bessent, başkan adaylığı için pek çok adayın olduğunu belirterek “Sonbaharda bunun üzerinde çalışmaya başlayacağız.” dedi.

TÜİK’ten emekli ve memura büyük darbe. Memurların net maaşı belli oldu

TÜİK’in düşük enflasyon açıklaması emekli ve memurları üzdü. En düşük emekli maaşı 16.880 TL, memur maaşı 50.502 TL olacak. ENAG ise gerçek enflasyonu gözler önüne serdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı enflasyonunu yüzde 1 …