Samsung’dan Moral Bozan Yapay Zekâ Açıklaması: Telefonlardaki “Galaxy AI” Özellikleri, 2025 Sonuna Kadar Bedava Olacak

Tüm teknoloji devleri gibi Samsung da üretken yapay zekâ alanına dahil olmuştu. Güney Koreli şirket, Galaxy AI ismini verdiği yapay zekâ özelliklerini cihazlarına getirmeye başlamıştı. Bu özellikler, tamamen ücretsiz bir şekilde sunulmuştu.

Ancak Galaxy AI’ın bazı özelliklerinin gelecekte paralı olabileceğine dair iddialar dolaşıyordu. Bu iddia, şirket tarafından yapılan bir açıklamayla doğrulandı.

Galaxy AI, 2025 sonuna kadar ücretsiz olacak

Samsung, geçtiğimiz günlerde Galaxy AI’ı dünyanın dört bir yanından deneyimlemeyi sağlayacak Galaxy Experience Spaces’ı duyurduğu bir blog gönderisi paylaştı. Bu gönderinin alt kısmında birkaç yıla yapay zekâ özelliklerinin paralı olabileceğini gösteren ifadelere yer verdi.

Şirketin açıklamasına göre Galaxy AI özellikleri, desteklenen cihazlarda 2025 sonuna kadar ücretsiz kalacak. Bu da 2026 itibarıyla telefonlarda yapay zekâ özelliklerini kullanmanın paralı olabileceği anlamına geliyor.

Maalesef tüm detaylar bu kadar. Ancak tahminlere göre temel özellikler ücretsiz daha gelişmiş özellikler paralı olarak karşımıza çıkabilir. Bu da bir abonelik sistemiyle uygulamaya geçirebilir. Sistemin “Galaxy AI+” olarak isimlendirilebileceğine dair iddialar bile var. Ancak bunların hepsi şimdilik birer iddia. Samsung’un nasıl bir yol izleyeceğini 2025 sonunda göreceğiz.

Galaxy AI; daire içine alarak arama yapma, web sayfalarını özetleme, gelişmiş fotoğraf düzenleme ve daha birçok yapay zekâ özelliğini birçok farklı Samsung telefona getiriyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir