Süt üreticileri tepkili: Mazot zamlandı, yem zamlandı, süt hâlâ aynı

Osmaniye Sumbas İlçesi Süt Üreticileri Süt Fiyatlarından Memnun Değil

Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde süt üreticileri, süt toplayıcıları tarafından sütün fiyatının Ulusal Süt Konseyi tavsiye fiyatının altında alındığını belirtiyor. Mustafa Kara, süt fiyatlarının düşük olması nedeniyle sütlerini kesime göndermeyi düşündüklerini söylüyor.

Süt Fiyatları Beklentilerin Altında

Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde süt üreticileri, Ulusal Süt Konseyi’nin belirlediği 17 lira 15 kuruşluk tavsiye fiyatına rağmen sütlerini 9 liradan satmak zorunda kaldıklarını ifade ediyorlar. Üreticiler, belirlenen fiyatlara uyulmadığını ve bu durumun geçimlerini zorlaştırdığını dile getiriyorlar.

“Yem ve Mazot Fiyatları Artıyor, Süt Fiyatları Aynı Kalıyor”

Süt üreticisi Sultan Çaparoğlu, durumu şu şekilde özetliyor:

“Sütümüzü 8-9 liradan alıyorlar. Yem ve mazot fiyatları artıyor, ancak süt fiyatları aynı seviyede kalıyor. Bu durum bizim geçimimizi zorlaştırıyor. Sütümüzü 9 liradan alıyorlar ve bu fiyatlar artmıyor. Böyle giderse ineklerimizi kesime göndermek zorunda kalacağız.”

“Süt Alım Fiyatları Artırılmalı”

Mustafa Kara ise şunları dile getiriyor: “Bizim geçimimiz süt inekçiliği. Süt Birliği süt alım fiyatını 18 lira olarak açıklamış ancak süt toplayıcıları bizden 9,5-10,5 lira aralığında alıyor. Bu fiyatlar düşük ve yetkililerden artırılmasını bekliyoruz. Yem fiyatları çok yüksek, bizim için sürdürülebilir değil. Geçen sene yem fiyatları düşüktü ancak şimdi 660-680 liraya yükseldi. Bizim süt fiyatlarımız aynı seviyede kalıyor ve bu durum ineklerimizi kesime götürebilir.”

“Yem Pahalı, Süt Ucuz”

Adem Çaparoğlu da durumu şu şekilde aktarıyor: “Yem fiyatları yüksek, ancak süt fiyatları düşük. Sütümüz 8-9 lira aralığında alınıyor ve bu fiyatlar aynı seviyede sabitlenmiş durumda. Yeni tohum fiyatları da arttı ve hayvancılık zorlaşıyor. Yeni nesil hayvancılık için teşvikler gerekiyor, aksi halde sektör zor durumda kalabilir.”

Related Posts

Ahmet Bolat’tan Yeni Zelanda’ya uçuş müjdesi

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve ülkeye THY uçuşlarının başlaması için gerekli çalışmaları yaptıklarını açıkladı.

Elektrik dağıtım şirketleri yeni yatırım dönemine hazırlanıyor

Elektrik dağıtım sektöründe 2026-2030 yıllarını kapsayacak 5 yıllık tarife dönemi hazırlıkları hız kazanırken şirketler reel yatırım teklifiyle sürece girmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

‘TÜGİAD Çin’de işi kolaylaştıracak’

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) yurt dışındaki ilk şubesini Pekin’de açtı. Türk iş insanlarına Çin pazarına girişte destek verecek TÜGİAD China Center’in açılışına G20 ülkelerinin önde gelen gençlik örgütlerinin başkan ve yöneticileri de katılarak destek verdi.

İmamoğlu soruşturması Merkez’e pahalıya patladı: Rezervler 5 haftadır aralıksız geriliyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 18 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 931 milyon dolar azalışla 146 milyar 557 milyon dolara geriledi.

Trump’ın ticaret savaşları Almanya’yı vurdu: İhracat beklentisi 5 yılın dibinde

Almanya’da şirketlerin ihracat beklentisi, ABD Başkanı Donald Trump’ın ithalata getirdiği cezai vergilerin etkisiyle Nisan ayında son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi. Ekonomistler, korumacı politikaların Alman ekonomisinde kalıcı zayıflığa yol açabileceği uyarısında bulunuyor.

Çiftçilere 6,7 milyar liralık destek ödemesi bugün yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 6 milyar 669 milyon 644 bin 111 lira destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir