Zayıflama çaylarına karşı dikkat; “Denetlenmezse ölüm saçmaya devam edecek!”

Eczacılar Uyarıyor: Zayıflama Çayları Sağlığa Zarar Verebilir!

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, zayıflama çaylarının kalıcı sağlık sorunlarına neden olabileceğini vurgulayarak, halkı uyardı.

“Zayıflama çayları ciddi sağlık riskleri taşıyor. Ruhsatsız ve denetimsiz bir şekilde piyasaya sürülen bu ürünler, halk sağlığını tehdit ediyor. Ruhsatlandırma ve denetim süreçlerinin düzeltilmesi gerekiyor, aksi takdirde bu ürünler tehlike saçmaya devam edecek.” dedi.

“Bitkisel Ürünlere Güven Algısı Yanlış”

Ecz. Saydan, zayıflama çaylarının vücuttaki sıvı kaybına yol açabileceğini ve bu durumun kalıcı sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirtti. Ayrıca, “Bu ürünler kalp krizi, inme, nöbet, karaciğer ve böbrek yetmezliği gibi ciddi sorunlara sebep olabilir. Toplumda bitkisel ürünlere karşı yanlış bir güven algısı bulunmaktadır. Fakat bu ürünlerin içeriği kontrol edilmedikçe, sağlık sorunları kaçınılmaz olacaktır.” şeklinde konuştu.

“Bilinçlenmeli, Denetimler Sıkılaştırılmalı”

Ecz. Saydan, tüketicilerin reklamların aldatıcı ifadelerine itibar etmemeleri gerektiğini vurgulayarak şunları ekledi:

“Ürünlerin üzerindeki ‘yüzde 100 doğal’ gibi ifadeler yanıltıcı olabilir. ‘Açlık hissini bastırır, ödem atmaya yardımcı olur, toksinleri temizler’ gibi iddialarla sunulan bu ürünler sağlığa zarar verebilir hatta ölüme neden olabilir. Bu tür ürünlerin Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılması ve denetimlerin sıkılaştırılması gerekmektedir. Ayrıca, bu ürünlerin denetimi ve içerik analizi daha sıkı kontrollerle yapılmalıdır. Piyasadaki ürünlerin içeriği incelenmeli ve belirtilen içeriklere uygunluğu kontrol edilmelidir. Bu, halk sağlığı için kritik bir önlemdir. TEİS olarak tüm vatandaşları sağlıklı ve bilinçli ürün tüketimine davet ediyoruz. Tehlikeli ürünlerin önlenmesi adına bu ürünlerin Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlandırılarak doktor tavsiyesiyle eczanelerden verilmesi sağlanmalı.”


Annem Ankara: Ne Dönem, Ne de Ankara Dizisi Olabiliyor!


Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – Yıllık Enflasyon ENAG’a Göre 83,40, TÜİK’e Göre 44,38 Oldu

TIKLAYIN – Memur Maaşı ve Emekli Aylığı Zammı Belli Oldu

TIKLAYIN – Kıdem Tazminatı Tavanı Belli Oldu

Engelli Aylığı, 65 Yaş Aylığı, Kıdem Tazminatı Tavanı, Bedelli Askerlik Ücreti: İşte Değişen Ödemeler

TIKLAYIN – Ahmet Türk: Bahçeli’nin Tutumunu Görünce İnsan Şok Oluyor, Samimi Olduğunu da İnsan Fark Ediyor

Related Posts

Sağlık Bakanlığından güvenli tatil için plajlara yakın takip

Sağlık Bakanlığı, plajlar ile göl ve deniz kıyılarında su kalitesini izlemek amacıyla 35 ilde 1700’e yakın noktada düzenli numune alarak mikrobiyolojik analiz yapıyor.

Cilt sağlığı için doğal kolajen desteği sağlıyor! Günde 15-20 gram tüketilmeli

Tahinin, çinko gibi mineraller açısından zengin olduğunu kaydeden Prof. Dr. Muhsin Konuk, susamdan elde edilen tahinin, içerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde cildin en önemli yapı taşı olan kolajen üretimini doğal yollarla desteklediğini anlattı.

Sağlık emekçisini bayramda bedava çalıştırma formülü: ‘Emeğe yapılan açık bir haksızlık’

Sağlık çalışanlarına normal mesai tamamlanmadan yapılan bayram çalışmaları için herhangi bir ek ücret ödenmediğine dikkat çeken SAHADER Başkan Yardımcısı Filiz Aksu, “Emekçinin emeğine yapılan açık bir haksızlıktır” diye konuştu.

Türkiye’de 1 milyon kişi ölçüldü: Fazla kilo ve obezite oranları açıklandı

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa’ kampanyası kapsamında 10-23 Mayıs tarihlerinde Türkiye genelinde 1 milyon 143 bin 189 kişinin boy-kilo ölçümünün gerçekleştirildiğini ve 673 bin 25 kişinin vücut kitle indeksi (VKİ) derecelendirmesinde ‘normal’ aralığında olmadığını duyurdu.

20’li yaşlarda kanser tehlikesi: Bu belirtileri göz ardı etmeyin

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Melih Şimşek, son yıllarda genç yaş grubunda meme, kolorektal, pankreas ve testis kanseri vakalarının arttığını belirtti. Özellikle ailede kanser öyküsü bulunan bireylerde, tarama ve kontrol süreçlerinin erken yaşta başlaması gerektiğini vurgulayan uzman, düzenli takiplerin hayat kurtardığını söyledi.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.